U kompaniji Phytomer strastveni smo ljubitelji mora, svakodnevno ga posmatramo i verujemo u njegove izuzetne prednosti za kožu.

Uzgajamo naše morske aktivne sastojke koji otkrivaju vašu prirodnu lepotu u duhu poštovanja prema moru.

LOKALNI SASTOJCI I KRATKI LANCI SNABDEVANJA

Usidreni smo u Bretanji.

80% of our active ingredients come from Brittany, a region on the western coast of France. The active ingredients are developed in close collaboration with a network of local partners that include growers, start-ups, and researchers who help us to ensure sustainable and responsible harvest practices. We source our ingredients in Brittany because of the region’s exceptional biodiversity. Brittany’s 2,700 km of coastline boasts a wide variety of geographical layouts and climates, which make it the European region with the greatest concentration of marine biodiversity.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠOJ ISTORIJI
More Saint-Malo

RACIONALNA KOZMETIKA

Poštujemo more na svakodnevnom nivou.

U našim laboratorijama uzgajamo najosetljivije alge ili ugrožene vrste algi. Ovaj proces nam omogućava da koristimo njihove kozmetičke prednosti ne uklanjajući ih iz njihovog prirodnog okruženja. Na taj način najbolje čuvamo morsku bioraznolikost. Na primer, crvenu algu iz roda Jania koja je izuzetno bogata kalcijumom uzgajamo u fotobioreaktorima: to je jedinstveni proces koji su naši naučni timovi razvijali 5 godina.

Uzgoj algi

Mi promovišemo bioraznolikost.

Alge gajimo na otvorenom moru, u zaštićenim područjima, kako bismo kontrolisali njihov kvalitet i održivo očuvali morske resurse. To je slučaj i sa Laminarija algom, algom smeđe boje koja ima sposobnost da zadrži vodu unutar kože u cilju izbegavanja dehidratacije. Laminarija alga se uzgaja na potezu udaljenom nekoliko kilometara od Sen Maloa i bere se ručno između aprila i juna.

Alge Alge 2

BIOTEHNOLOŠKE KULTURE

Uzgajamo more u laboratoriji.

Phytomer je jedna od retkih kozmetičkih kompanija u svetu koja je ovladala morskim biotehnologijama, tj. uzgojem morskog fitoplanktona za proizvodnju potpuno novih i prirodnih aktivnih sastojaka: EPS*, morskih šećera sa izuzetnim kozmetičkim svojstvima. Ova visoko specijalizovana metodologija, koja se koristi u farmaciji, omogućava izbegavanje uzimanja uzoraka iz mora, istovremeno povećavajući ogroman potencijal morskih resursa.

*EPS: egzopolisaharidi. SAZNAJTE VIŠE O NAŠOJ LABORATORIJI
Kulture Kulture 2 Kulture 3

Istraživači kompanije Phytomer prvi su u svetu kultivisali more u laboratoriji kako bi pojačali njegovo moćno dejstvo na kožu. Oni stvaraju ekološki odgovorne formule ovladavajući svakim pojedinačnim korakom: od otkrića aktivnog sastojka do stvaranja gotovog proizvoda. Zahvaljujući moru, razvijamo ekskluzivne proizvode visokog kvaliteta.

Antoine Gédouin, predsednik kompanije Phytomer

ZELENA PROIZVODNJA

Vodimo računa o našem uticaju na životnu sredinu.

Kompanija Phytomer u svakom koraku koristi metode koje ograničavaju uticaj na životnu sredinu, na primer:


ekološki odgovorna ekstrakcija aktivnih sastojaka, bez rastvarača ili hemijskih proizvoda

upotreba održive energije u centru proizvodnje

otklanjanje zagađenja proizvedene vode zahvaljujući vrtovima za filtriranje

SERTIFIKATI KVALITETA

Naša posvećenost je prepoznata.

U pogledu berbe algi, kompanija Phytomer se obavezuje da će se pridržavati veoma preciznih pravila u cilju očuvanja i unapređenja prirodnih morskih resursa. Primenjujemo stroga pravila pri odabiru mesta berbe u okviru područja klasifikovanih kao deo mreže NATURA 2000 (nezagađene i redovno kontrolisane vode). Od 2012. godine, kompanija PHYTOMER je jedna od prvih kozmetičkih kompanija koja je dobila priznanje za dobru proizvođačku praksu prema standardu ISO 22716. U svakoj fazi proizvodnje nameće se veoma stroga kontrola kako bi se garantovali besprekorni kvalitet i sledljivost naših proizvoda.

NAŠA POSVEĆENOST KOŽI
Ecovadis 2022

Kompanija PHYTOMER je 2022. godine dobila sertifikat ECOVADIS GOLD. Ova nezavisna oznaka potvrđuje izuzetnost naših društvenih i ekoloških praksi. Status GOLD uvrštava PHYTOMER u 5% kompanija iz svih sektora sa najvišom ECOVADIS ocenom. Posebno smo ponosni na taj rezultat.

certifikat 1  certifikat 2

SPONZORSTVO

Kompanija Phytomer je partner udruženja

TIME FOR THE OCEAN

koje podržava i sprovodi umetničke projekte u korist zaštite okeana i obala.


Među ovim projektima, posebno mesto zauzima SEA ART zbog svog poetskog i nežnog pristupa podizanju svesti.


Dokumentarna serija rediteljke Mod Benjer SEA ART govori o umetnicima koji su intimno vezani za okean.
FILMOVI SEA ART


DŽEJSON DEKERS TEJLOR

Veoma poetičan film koji nas vodi na putovanje u Lanzarote gde ćemo otkriti podvodne skulpture umetnika aktiviste Džejsona Dekersa Tejlora.

Saznajte više

ŽILI GOTJE

Podvodna plesačica Žili Gotje otkriva svoju vezu sa morem, očaravajućim izvorom inspiracije za njenu umetnost.

Saznajte više

FABRICE HYBER

Umjetnik Fabrice Hyber poziva gledaoce u srce svoje ekološke misije, koja je pokretačka snaga njegovih kreacija.

Saznajte više

BIANCA BONDI

Umjetnica Bianca Bondi izražava svoju ljubav prema oceanima kroz poetsku i optimističnu umjetnost koja prenosi ljepotu i krhkost morskog ekosistema.

Saznajte više